Anca-Ioana Dimitriu

Grafician

Despre

S-a născut pe 11 martie 1997, la București.

A absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” (promoția 2015), în cadrul căruia a studiat Percuție și Canto-Jazz, apoi Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București, Facultatea de Film – secția Multimedia: Sunet-Montaj (promoția 2018), unde a obținut și Masterul la Arta Montajului (2020).

De la vârsta de 6 ani a cântat și a dansat pe diverse scene, precum Festivalurile Mamaia Copiilor și Cerbul de Aur Junior și în show-uri de televiziune, iar de la vârsta de 18 ani a decis să lucreze din spatele “ecranului”.  A lucrat la numeroase reclame publicitare și filme ca Production Manager și asistent de montaj.

Din anul 2018, a colaborat în fiecare an la Festivalul „Film 4 Fun”, fiind coordonator de festival. În 2023, acest festival devenit tradiție a ajuns la ediția a XV-a, aniversară.

De Teatrul de Revistă a fost fascinată de când era copil, iar în anul 2020 a avut ocazia să colaboreze cu  orchestra teatrului la campania “Tănase, un teatru al tuturor”, unde  a creat diverse clipuri muzicale care au fost postate pe paginile de social media ale teatrului. La scurt timp după această colaborare, a semnat montajul proiectului inițiat de Vasile Muraru și Valentina Fătu, „Salutări de la Tănase!”.

Din anul 2020 realizează grafica tuturor afișelor de spectacole, precum și numeroase filme de prezentare ale artiștilor, baletului și orchestrei teatrului, dar și ale spectacolelor de succes: “Galele Savoy” (8 ediții până în 2023), “Astă seară, fără măști”, ”E Spectacol în oraș”, “Acces Direct la Muzică!”, “Grădina cu Zâmbete”, ”Ce mică-i vacanța mare!”, ”Un Cântec… O Glumă…„, ”A fost odată în București”, ”Scumpa mea, EVA”  și multe altele.

Social media: