A fost odată în București…

Povești muzicale din Bucureștiul de odinioară...
”A fost odată în București…” este un spectacol care surprinde în capitole muzicale portretele compozitorilor, textierilor și interpreților perioadei interbelice, cei care au creat ”cortina sonoră” a unui București, în care oamenii și scena au fost mai aproape ca niciodată. Mulți dintre acești maeștri ai portativelor au debutat sau au colaborat cu Teatrul Cărăbuș, făcând să vibreze o lume întreagă.
Să ne imaginăm dantele, rochii, pălării şi uniforme, oameni împăcaţi și zâmbitori, mergând să asculte cântecele nemuritoare care răscoleau suflete şi iubiri puternice, în universal sonor al grădinilor de vară, al teatrelor, al restaurantelor sau sălilor de spectacole.
Bucurie şi îngândurare, amieze şi nopţi laolaltă, muzica Bucureştilor de odinioară reflectă totul cu candoarea simplităţii.  Era epoca melodiilor pline de farmec, în care versul și muzica armonizau în clepsidra timpului dintre cele două războaie mondiale viețile celor care iubeau, cântau, dansau și se bucurau de minunea fiecărei clipe: căci, pe lângă orchestrele de muzică simfonică, se auzeau orchestrele de dancing și jazz, pe lângă soliștii de la Operă, se ascultau cântecele compozitorilor de muzică ușoară înregistrate pe discurile de ebonită; în parcuri fanfarele dădeau tonul dimineților duminicale, restaurantele se întreceau în muzici și voci, iar la teatru, înainte ca lampagii să-și facă ultimul tur, publicul încă mai striga: ”Muzica! Muzica!”.
Cine nu își dorește să poată spune din tot sufletul că, ”În seara asta toată lumea e a mea?”, cui nu-i este dor de ”Cârciumioara unde cântă un cobzar”, cine nu și-ar dărui și sufletul pentru aflarea ursitului în ”Mi-am pus busuioc în păr...” și cine nu s-ar lăsa îmbătat de ”Parfum de femeie”  sau nu s-ar prinde în ”Hora Mărțișorului”?!
Într-o revărsare de muzică și povești din vremuri de odinioară, spectacolul ”A fost odată în București…„ vă va purta direct pe Calea Victoriei, la Sala Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase printre florărese, flașnetari, vânzători de ziare, pentru ca apoi, pe înserat, să vă opriți într-o vizită la Cărăbuș, unde dansul și muzica devin veritabile elixire ale vieții.