Radu Ghencea

Solist vocal

Despre

S-a născut pe 12 iulie 1977, în București.

A absolvit Școala Populară de Artă din București, secția canto-muzică ușoară (clasa profesor Viorela Filip), în anul 1998. Este absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Politehnice Bucureşti. Are un Master în domeniul mecanicii sistemelor de calcul şi automatizare și avut o bursă de studii în Germania, la Technische Universität Dresden. În anul 2011, a absolvit și Facultatea de Muzică a Universității ”Spiru Haret”.

Primul său contact cu scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a fost în anul 1997, la vârsta de 20 de ani, atunci când a cucerit Trofeul Festivalului Național de Interpretare ”Aurelian Andreescu”. ”Acela a fost și momentul în care mi-am dorit, mai mult ca oricând, să joc și să cânt aici”, mărturisea solistul care a fost susținut de celebra Lucky Marinescu. Cu ocazia câștigării trofeului Festivalului “Aurelian Andreescu”, a fost remarcat de membrii trupei Mondial, al cărei solist vocal este din 1997.

În anul 2007, după o serie de colaborări, Radu Ghencea a devenit oficial solist vocal al Teatrului pe care îl consideră a doua sa casă.

În actuala stagiune joacă în spectacolele ”Hai, Hai, România”, “Lasă supărarea-n hol”, ”Aer bun! De Savoy”, ”Un cântec… O glumă…”, ”Hai, zâmbește”, ”E spectacol în oraș”, ”Piei, drace!”, ”Suta lui Tănase” și ”Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească”.

Social media: