Monalisa Basarab

Actor

Spectacole:

Despre

S-a născut pe 23 aprilie 1972, în orașul Tulcea.

A urmat cursurile Facultății de Teatru şi Televiziune a Universitãţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Specializarea Actori, la clasa profesor Sorana Coroamă Stanca și a debutat în anul III de facultate pe scena Teatrului Naţional „Lucian Blaga” în „Commedia dell’arte”, rolul Rossinei.

Din anul 2002 și până în prezent joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. A debutat cu monologul „Vreau să mă mărit” de Geo Tipsie, în spectacolul „Strănepoții lui Tănase!”, regia Radu Mardari.

Au urmat „Bimbo şi Pantera Roz” și „Întoarcerea Panterei Roz”, fantezii muzicale semnate de George Mihalache și „Gulliver în Țara Miticilor” de Aurel Storin, toate regizate de Radu Mardari, spectacolele de Revistă regizate de maestrul Bițu Fălticineanu – „Te-aştept diseară pe Lipscani!”, „Dai un ban, dar face!”, „Poftă Bună… La Tănase!”, „Bufonii regelui”, „O seară la Tănase”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre Papagali”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae şi Vasile”, spectacolele aniversare „Aplauze, Aplauze” (dedicat cuplului Stela Popescu – Alexandru Arșinel, 30 ani) și „Stela” (regia Gelu Colceag), la 80 de ani de viață și peste 55 de ani de carieră Stela Popescu.

Au urmat „Comedie pe Titanic”, „Hohote ȋn Herăstrău”, „Aer Bun! De Herăstrău!”, „Hai, zâmbește!”,”Lasă supărarea-n Hol!” în regia lui Cezar Ghioca, spectacolele dedicate Sărbătorilor de Iarnă („Colinde, Colinde”, „Leru-i, Doamne, Ler!”) și cele Pascale („Îți cer aripi, Doamne!”, „Lumina din sufletul tãu”), spectacolul „Hai, Hai România!” (regia Alexandru Arșinel) și cele mai recente, „Suta lui Tănase” și ”Cu Mască sau fără Mască, Oamenii vor să Zâmbească!” (scenariul și regia Vasile Muraru și Valentina Fătu), premiere ale Stagiunii 2020 – 2021.

Social media: