Miruna Birău

Actor

Despre

S-a născut pe 2 martie 1959.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1987, avându-i ca profesori pe Ion Cojar, Adriana Popovici și Mihai Mălaimare.

În același an, începe să joace pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, primele spectacole în care apare fiind cele de la Grădina Boema. Din anul 1992, face un cuplu umoristic alături de colega și prietena sa, actrița Ioana Casetti, primul spectacol în care apar împreună fiind “Mai ceva ca-n Dallas”, cu Draga Olteanu-Matei cap de afiș. Joacă, alături de Ioana Casetti, în numeroase spectacole de revistă.

Pe scena de la “Tănase”, Miruna Birău a putut fi aplaudată în spectacole, precum: “Savoy, Savoy”, “Corabia nebunilor”, “Poftă bună, la Tănase”, “Ura și la gară!”, “Prostul”, “Te-aștept diseară, pe Lipscani”, “Femei, femei”, “Idolii femeilor”, “Aplauze, aplauze”.

În prezent, face parte din distribuția spectacolelor: “Aer bun, de Savoy”, “E spectacol în oraș”, “Hai, hai, România”, “Hai, zâmbește”, “Lasă supărarea-n hol” și “Suta lui Tănase”.

Social media: