Jean Păunescu

Artist

Spectacole:

Despre

 

S-a născut pe 6 ianuarie 1939, la București.

La începutul anilor ’60, începea imprimările la Radiodifuziunea Română, iar în 1963 este angajat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Era anul în care au debutat pe aceeași scenă, marea actriță Stela Popescu și celebra interpretă Doina Badea.

JEAN PĂUNESCU debutează pe scena sălii Savoy în spectacolul ”Vox… Boema” de Alecu Popovici, în regia lui Bițu Fălticineanu.

Au urmat alte spectacole de Revistă şi spectacole muzicale de mare succes din distribuția cărora a făcut parte:  ”De la Cărăbuș la Savoy” de Aurel Storin și Nicolae Dinescu, ”Vino să ne vezi deseară” de Petre Bărbulescu, ”Femei… Femei… Femei…” de Mihai Maximilian, ”Revista în luna de miere”, ”Trăsnitul meu drag” de Sașa Georgescu și Puiu Călinescu, ”E nemaipomenit!, ”Eu vă fac să râdeți”, ”O seară la Boema” și ”Bărbatul fatal” de același Puiu Călinescu sau în music-hall-ul ”Fotbal la… Boema!” de George Mihalache.

A întreprins lungi turnee în țară alături de trupa Teatrului “Tănase”, dar și peste hotare, în URSS, Cehoslovacia, Cuba, Bulgaria, Ungaria, Spania, Germania, Franţa și Israel.

În anul 1969, obține premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de la Sopot (Polonia) cu piesa ”O fată mai găsești, dar un prieten, nu“ și a fost de două ori laureat al Festivalului „Orfeul de Aur” din Bulgaria, unde a fost distins cu Orfeul de Argint.

A fost căsătorit cu Aneta (Netty) Păunescu, fostă balerină a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” și coregraf valoros.

Social media: