Diana Radu

Actor

Spectacole:

Despre

S-a născut pe 10 decembrie 1969, în orașul Brăila.

A fost elevă a Școlii Populare de Arte, secția Actorie din cadrul Teatrului Dramatic Galați, iar în anul 1996 a devenit licențiată în Teatrologie (Universitatea Hyperion București).

Actrița Diana Radu debutat pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” în 1993, în musicalul ”Are tata fată mare” de Mihai (Puiu) Maximilian, în regia lui Ion Lucian. Au urmat, spectacolul ”Bunica la Istanbul”, musicalul ”Nota zero la purtare” de Marius Țeicu, pe un libret de Octavian Sava și montările regretatului regizor Bițu Fălticineanu. A jucat în majoritatea producțiilor Teatrului Tănase; amintim pe cele mai recente – ”Lasă supărarea-n hol”,  ”Aer bun! De Savoy”, ”Hohote în Herăstrău”, ”Hai, Hai, România”, ”Suta lui Tănase” sau ”Cu Mască sau Fără mască, Oamenii vor să zâmbească”.

”De când eram mică, părinții mei mă duceau la teatru”, mărturisea actrița. ”Nu înțelegeam prea mult, dar îmi aduc aminte că oamenii râdeau sau plângeau, se amuzau și aplaudau, iar la final toată lumea se simțea foarte bine. Eu eram mirată, fascinată! Am învățat să cânt la vioară, Am studiat canto și, timp de 12 ani, balet clasic. Am cochetat din copilărie și în adolescență cu toate genurile de teatru, muzical, dramatic, de comedie, am studiat, am citit, am jucat și, un tren bun al vieții m-a adus la București. Teatrul este pasiunea mea! Am dorit Teatrul de Revistă! Să pot cânta, să pot dansa, să pot juca și să pot recita, să râd sau să plâng, așa, CA LA TĂNASE!”…

Social media: