Dan Dimitriu

Dirijor

Spectacole:

Despre

S-a născut pe 10 august 1948, în localitatea Jimbolia, județul Timiș.

A absolvit Liceul de Muzică din Timișoara, secția pian – violoncel (promoția 1967) și Academia de Muzică ”Ciprian Porumbescu” București, secția Compoziție, Dirijat, Pedagogie (promoția 1973).

Cu o carieră impresionantă ca instrumentist (a fost basist timp de două decenii  în Orchestra Radio Televiziunii Române), dirijor, compozitor, orchestrator, organizator de festivaluri, coordonator muzical de emisiuni TV și profesor, Dan Dimitriu a debutat la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” în 1995. Timp de zece ani a fost Secretar Muzical și Dirijor al Orchestrei Teatrului, iar din anul 2015 este oficial, Dirijorul Orchestrei Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”. În tot acest răstimp s-a aflat la pupitrul dirijoral cu ocazia a peste 2.000 de reprezentații.

În cei 25 de ani de când dirijează Orchestra, a compus și a semnat aranjamentele muzicale ale celor aproape 100 de spectacole de Revistă. Alături de instrumetiștii săi valoroși, i-a acompaniat pe toți artiștii care au evoluat la Tănase, în toți acești ani.

Din anul 2015, Dan Dimitriu se află și la conducerea muzicală (director muzical, orchestrator și dirijor) a Festivalului Concurs de Muzică Ușoară ”Aurelian Andreescu”, dar și a Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară  ”Florin Bogardo”, evenimente de tradiție organizate de Teatrul Tănase.

 

Multe dintre piesele compuse de Dan Dimitriu, marea majoritate șlagăre, premiate la marile festivaluri de muzică ușoară se pot auzi fie la Sala Savoy, fie la Teatrul de Vară ”Herăstrău”.

Social media: