Cezar Ghioca

Regizor

Spectacole:

Despre

S-a născut pe 8 august 1975, în București.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, Bucureşti – Facultatea de Teatru, secția Regie Teatru, clasa Profesor Tudor Mărăscu; a fost șeful promoției 2001.

Timp de doi ani (1994 – 1996) a studiat și actoria la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, clasa profesor Ion Cojar.

În perioada 2001 – 2002 a făcut studii aprofundate la UNATC, specializarea Regie Teatru. Este Doctor în Artele Spectacolului, domeniul Teatru (2002 – 2007), cu teza în care a abordat două teme: „Musicalul – spectacol total, modalităţi specifice de expresie. Compatibilitatea acestui tip de spectacol cu teatrul românesc contemporan” și „Structura dramatică a musicalului – particularități determinate de folosirea muzicii și a dansului ca mediu de expresie a acțiunii dramatice”. Îndrumător i-a fost reputatul regizor Alexa Visarion.

A debutat ca regizor la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” în anul 2005 cu ”Parfum de Mitică”, o comedie muzicală de Aurel Storin şi Nicolae Caragia. Au urmat spectacolul concert ”OK, Melody!”, musicalul ”O premieră furtunoasă” de Marius Țeicu și Octavian Sava și spectacolele de Revistă ”Hohote în Herăstrău”, ”București în Re-Hazliu”, ”Veselia nu-i în criză”, ”Crăciun la Savoy”, ”Comedie pe Titanic”, ”Glume pe portativ”, ”Vivat, Revista!”, ”Aer bun! De Herăstrău”, ”Ca la Tănase”, ”Un cântec… O glumă…”.

În actuala stagiune semnează regia spectacolelor ”Piei, Drace!”, ”Hai, zâmbește!”, ”Aer bun! De Savoy”, ”Lasă supărarea-n hol”.

Social media: