Liliana Mocanu

Actor

Spectacole:

Despre

S-a născut pe 22 mai 1969, la Roman, jud. Neamț

A absolvit Academia de Teatru și Film în anul 1994, la clasa prof. Grigore Gonța și conf. univ. Al. Lazăr. În 1998, obține un Master în Istoria Teatrului, având-o ca profesor pe dna Mihaela Tonitza Iordache.

Devine actriță a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” în 1998, după ce susține un examen în fața unei comisii din care făceau parte Tamara Buciuceanu Botez, Ion Lucian și Mișu Fotino.

Primul spectacol de revistă în care joacă este „Corabia nebunilor”, în regia lui Bițu Fălticineanu. Urmează “Revista în frac”, “Ah, femeile”, “Nota zero la purtare” și multe altele. S-a considerat o norocoasă atunci când regretatul Nae Lăzărescu i-a oferit rolul Măria,  a lui Gheorghe de la Săpânța, pe care l-a jucat în spectacolul “Revista revistelor”, și recunoscătoare când regretata Stela Popescu, pentru care are o aleasă prețuire, i-a oferit câteva texte jucate de ea în trecut și semnate de Mihai Maximilian. “Clovnul”, pe care Liliana Mocanu l-a jucat în “Te-aștept diseară pe Lipscani”, și “Țuțu”, cu care a urcat pe scena spectacolului “Mama Boema”, sunt două dintre ele.

“Probabil aș fi putut să mă fac balerină sau cântăreață, dar am ales să fiu actriță, ca să le fac pe toate. Și am învățat pe propria mea piele că Revista este un gen ușor de privit, dar foarte greu de făcut”, spune actrița.

În prezent, LILIANA MOCANU joacă în spectacolele: “Un cântec… O glumă…”, “Suta lui Tănase”, “Aer bun, de Savoy” și “Hai, zâmbește!”. Iar din 2011 este “cea mai cunoscută nevastă din România”, cum îi place să glumească, nevasta lui Firicel din serialul TV “Las Fierbinți”.

Social media: