Aida Moga

Solist vocal

Spectacole:

Despre

Se naște pe 12 ianuarie 1926, la Timișoara. Peste ani, avea să devină una dintre cele mai cunoscute și apreciate soliste ale anilor ‘50-‘60.

Pe numele său real Cornelia Aida Rădulescu, AIDA MOGA debutează pe scenă alături de sora ei, Lavinia Slăveanu, pe când erau încă eleve, cu cântecele “Spune drept” și “Eu cred în tine”, compuse de ele. Însă începe să devină cunoscută în anul 1955, o data cu spectacolul “N-aveți un bilet în plus”, în care interpretează un cuplet și melodia “Îmi spuse mie luna”, de Vasile Veselovski. Începe să colaboreze cu importanți compozitori, precum Ion Vasilescu, Radu Șerban, Henri Mălineanu, Edmond Deda, Sergiu Malagamba, Temistocle Popa, lansând melodii ca: “Intră lună pe fereastră”, mult cântată la postul național de radio, „O chitară cânta”, în duet cu Florin Dorian, „A fost de-ajuns o melodie”, „Mâine”, „Mă mai iubești sau nu”, „O floare de salcâm” sau „Frumoasă-i visarea”.

Între 1957 și 1965 a fost angajată a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pe scena căruia a apărut în spectacolele “Ca la Revistă”, „Între noi, femeile!”, „Pagini alese din revista de altădată” și “Revista dragostei”. Ulterior, va urca pe scena Teatrului „Ion Vasilescu”. Cu cele două teatre întreprinde numeroase turnee în țară și străinătate. De asemenea, a fost invitată pentru șase luni la Teatrul de varietăți din Moscova. Și a cântat, la București, în deschiderea concertelor susținute de Vico Torriani și Claudio Villa. Absolventă a Conservatorului “Sabin Drăgoi” din Timișoara, AIDA MOGA a fost asistenta lui Edmond Deda, la Școala Populară de Artă din București.

Se stinge din viață în 2001, la București.

Social media: